Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu 

Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu

Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu Programı

Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu İçeriği

Proficiency Akademik Eğitimin Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu’na Katılmak Geleceğinizi Kurtarmak Anlamına Gelir.

 1 –  Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu ( Birebir Özel Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu )
2 –  Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu (4 kişilik Gruplarla  Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu )

Proficiency Sınavı Hazırlık Kursu

Proficiency imtihanları şirketler veya Üniversiteler tarafından verilebilir. Proficiency Sınavı, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin, kazandıkları üniversite tarafından tertiplenen, yeterlilik (muafiyet – proficiency) imtihanını geçerek, hazırlık okumadan doğrudan fakültenin  birinci sınıfından başlamalarını sağlamak ve hazırlık okuyup, sene bitiminde yapılan imtihanda başarısız olan öğrencilerin de fakülteye geçmeleri amacı ile  girmek mecburiyetinde oldukları İngilizce Yeterlilik Sınavı’dır. Bunun için geliştirilmiş proficiency sınavı hazırlık kursu programlarına katılarak geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz.

Proficiency Sınavı, girilecek olan üniversiteye göre değişmekte olup esasda benzerlikler taşır. Genelde kişinin dilbilgisi bilgisini, yazma, okuma ve dinleme becerilerini ölçer.

Bazı üniversiteler bunlara ek olarak speaking bazlı konuşma sınavı da yaparlar Proficiency sınavları üniversiteler tarafından verildiğinde hedef öğrencinin hazırlık sınıfını okumadan derslerine direk olarak girip girmemesi konusunu belirlemektir. Öğrenci hazırlık sınıfını okumuş ise, proficiency sınavı’nın gayesi öğrencinin hazırlık safhasını başarı ile bitirip bitiremediğini belirlemektir.

Proficiency Sınavı Hazırlık KursuGenellikle Eylül’un ikinci haftası ile Ekim’in ikinci haftaları arasında yapılan Procifiency ( Yeterlilik)  Sınavlarının tarihleri Üniversitelerin kendileri tarafından tespit edilir ve bildirilir.

Procifiency imtihanların kapsamı üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte Dil Bilgisi (Grammer) , Kelime Bilgisi ( Vocabulary) , Okuduğunu Kavrama  ( Reading Comprehension) , Dinlediğini kavrama  ( Listenining Comprehension ve Yazma (Composition)  aşamalarından meydana gelmektedir .

 



 

 

Diğer Yazılar

Leave a Comment