Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı
Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı
Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı Eğitim Programı
1 – Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için Bireysel – Özel Ders )
2 – Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için 4 kişilik Gruplarla Ders )
1 – Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için Bireysel – Özel Ders ) : Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı hazırlıkprogramına birebir özel ders almak üzere katılan aday öğrenciye programın uygulama gün ve saatlerini belirleme avantajı sağlanır. Bu avantaj sayelık sinde aday öğrenci ,günlük yaşamında bir değişiklik yapmaksızın ihtiyacı olan Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı hazırlık eğitimini alır.
2 – Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için 4 kişilik Gruplarla Ders ) : Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı hazırlık programında 4 kişilik gruplarda yer alarak Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı eğitimi almak isteyen aday öğrenciler, birebir özel eğitim kalitesinde ihtiyaç duydukları eğitimi alabilir. Gruplar İngilizce seviyeleri bir birine denk olan homojen gruplar olduğundan ve sayı azlığından aday öğrenciler anlamadıkları bir konu ile karşılaştıklarında rahatlıkla soru sorabilirler ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı eğitimini veren eğitmenler aday öğrencilerle birebir ilgilenerek eğitime bireysel nitelik kazandırırlar.
Boğaziçi Üniversitesi Proficiency Sınavı nasıl Olur?
Sınav Aşamaları Nelerdir ?
Boğaziçi Üniversitesinde her yıl Ocak, Haziran, Ağustos ve Eylül aylarında öğrenciler 4 kez proficiency sınavı uygulanır. Sınavı veremeyen öğrenci sayısı çok olunca , 2009 da Kasım ayına da sınav eklenerek bu sayı 5′e çıkarıldı. Boğaziçi Üniversitesine kayıt olan her öğrenci Eylül ayında önce sevi,ye tespit sınavına (DBS) girer ve eğitim alacağı hazırlık kuru belirlenir. Bu kurlar Beginner (olmamaya dikkat edin), Pre-Intermediate, Intermediate ve Advance’tir. Intermediate veya Advance olan bir öğrenci ilk yarıyıl sonunda 60 ortalamayı bulabilirse Ocakta yapılan Proficiency sınavı’na katılmaya hak kazanır. 1 senenin sonunda 60 ortalamayı yakalayan her öğrenci Haziran Prof’una girmeye hak kazanır. Proficiency sınavı Reading (okuma), Listening (dinleme), ve Writing (yazma) şeklinde 3 bölümden oluşur. 2008 yılına kadar öğrenciler bu 3 bölümden de aynı anda geçmeleri gerekiyordu . fakat 2008 de parçalı hale getirdiler yani (ilk kez girilen haziran sınavı hariç) bir sınavda reading’ten başarılı olanlar bir daha ki sınavda listening ve writing’ten sorumlu oluyorlar.
Proficiency sınavının en zor bölümü writing bölümüdür. Aday öğrenciden 80 dakika içinde 2 tane essay yazılması istenir.