Hazırlık Atlama ( Proficiency ) Sınavı

Hazırlık Atlama ( Proficiency ) Sınavı

 Hazırlık Atlama ( Proficiency ) Sınavı Programı

1 –  Hazırlık Atlama Proficiency Sınavı ( Hazırlık Atlama Proficiency Sınavı için Bireysel – Özel Ders )
2 –  Hazırlık Atlama Proficiency Sınavı ( Hazırlık Atlama Proficiency Sınavı için 4 kişilik Gruplarla Ders )

Üniversitenin  Hazırlık Atlama ( Proficiency ) Sınavı için yapılan çalışmalar yoğundur ve kararlılık ve konsantrasyon  isteyen bir olgudur. Bu nedenle öğrenci, üniversiteye girene kadar dikkatini ihtiyacı olan başka konulara veremez ve öğrenmesi gereken konuları ertelemesi gerekebilir.Özellikle üniversitelerde ingilizce eğitim veren bölümlerden birine ya da İngilizce yeterliliğini şart olarak  koymuş bölümlerden birine girebilmeniz için Hazırlık Atlama ( Proficiency ) imtihanlarından belli bir puan alma zorunluluğunuz vardır.. Öğrenciler bu imtihanlarda yeterliliklerini ispat edemedikleri  hallerde bir üst sınıfa geçememekte ve öğretim dönemini bir sene uzatmak durumunda kalmaktadır. Bu nedenle, rüyalarını geciktirmek istemeyen öğrenciler için yeterlilik imtihanları büyük bir önem taşımaktadır.

Öğrencilerin üniversite imtihanlarını kazanmanın hemen ertesinde  Hazırlık Atlama (  Proficiency )  imtihanına hazırlanmaları açısından , eğer evvelden bir hazırlığı yok ise, çok vakitleri yoktur. Kısa bir zaman  içinde İngilizcede gerekli seviyeye ulaşmak zorundadırlar.. Öğrencinin ingilizce hazırlık atlama  programlarına dahil olabilmesi içinde ingilizce  de belli bir düzeyde olması gerekmektedir.Zira,yaz döneminde  yoğun işlenen konulara ait hiç  bilgisi bulunmayan  bir öğrenci ahenk sağlayamayacaktır. Temel ingilizce  bilgisine sahip bulunmayan  öğrencilerin, Proficiency sınavı programı evvelsi temel bilgilerin verildiği İngilizce programlarına dahil olmalarını  tavsiye ediyoruz. Kısa bir sürede etkin bir eğitim almak isteyen aday öğrenciler açısından gidecekleri kurumun bu imtihanın önemini kavrayabilmiş olması bu yüzden oldukça mühimdir.


Hazırlık atlama ( proficiency )
 imtihanını birkaç kere geçemeyen öğrencilerin mektepten atılma gibi bir riskleri de vardır. Çeşitli nedenlerle devamsızlıkları olduğu için  imtihana girmeye hak kazanamamış olabilirsiniz. Derslerde yer almış olmanıza rağmen  altyapınız olmadığından  imtihanı geçememiş olabilirsiniz. Çok küçük bir puan ile yeterli taban puanı tutturamamış olabilirsiniz be nedenle , önünüzde ki kısacık vaktinizi faydalı bir biçimde kullanmanız gerekmektedir. Zamanınız sizin açınızdan ne kadar kıymetli ise kurumumuz açısından da o kadar kıymetlidir.

Yeterlilik imtihanlarının kapsadıkları sınav konuları üniversiteden üniversiteye göre değişiklik göstermektedir. Her üniversite kendi eğitiminin gerektirdiği ölçüde bu imtihanların formatını yani özelliğini  belirlemektedir. Bazı üniversitelerde sadece dil bilgisi alimiz ölçülürken bazı üniversitelerde dil kabiliyetlerinizi her yönden ölçmek adına, dinleme, konuşma, yazma bölümlerine de yer vermektedirler. Hazırlık atlama sınavı (Proficiency ) programlarımızda bu konuyu dikkate alıp her dersi öğrencilerimize ayrı ayrı sunuyoruz.