Hazırlık Atlama Sınavına Hazırlık

Hazırlık Atlama Sınavına Hazırlık Çalışmaları Nasıl Yapılmalı ?

Hazırlık Atlama Sınavına Hazırlık Konusunda Açıklama

1 – Hazırlık Atlama Sınavına Hazırlık ( Birebir Özel Ders Hazırlık Atlama Sınavına Hazırlık)
2 – Hazırlık Atlama Sınavına Hazırlık ( 4 Kişiden Oluşturulan Gruplarla Hazırlık Atlama Sınavına Hazırlık)

Birebir yada seviyeleri olabildiğince birbirine denk olan 4 kişilik homojen gruplarda yer alarak Hazırlık atlama sınavını başarmada, deneyimli eğitmenlerin gözetiminde aktif olabilirsiniz. Bu eğitimlerde verilen hazırlık atlama sınavı çözüm teknikleri sınavın başarılmasında çok önemli katkılar sağlar.

Hazırlık atlama sınavına hazırlık çalışmalarına başlayan aday öğrencilerin her şeyden önce İngilizce seviyelerini tam olarak bilmelerinde yarar var. Bu nedenle yapılacak olan seviye sınavlarında çok ciddi davranmalı ve okuma , yazma , konuşma ve dinleme de içeren bir seviye sınavından geçerek gerçek seviyelerini öğrenmeleri çok doğru bir davranış olur. Hazırlık atlama sınav hazırlığında yapılması gereken en önemli şey İngilizce dil bilgisine çok iyi çalışmak ve akademik kelime dağarcığını olabildiğince genişletmektir. Bu çalışmalar kendi başına yapılabileceği gibi bir kurum yada kuruluştan ders almakta akıllı bir davranış olur. Yalnız bir konuda çok dikkatli olmak ve bu işe özen göstermek gerekir. Bu da doğru kurum yada kuruluşu seçmek. Hazırlık atlama sınavına hazırlık için özel ders alınacaksa doğru hocayı bulmak çalışmak kadar ve hatta odan da daha önemlidir.

Hazırlık atlama sınavına hazırlık için alınan eğitimlerde akademik kelime haznesini genişletici çalışmalar yapılırken aday öğrencinin bu çalışmalarda çok dikkatli olması ve kelimeleri kalıcı bir hale getirmek için uygun yöntemler kullanması gerekir. Akademik kelime çalışmalarında, şiir gibi öğrenilmeye ezberlenmeye çalışılan kelimelerin akılda kalıcı olmadığı gerçeğini bilerek bu çalışmalarda ezberlenecek kelimelerin cümle içinde kullanılarak ezberlenmesinde yarar vardır. Bu şekilde öğrenilen kelimeler akılda kalıcı olur ve özümsenmesi daha kolaydır. Bu nedenle, özel akademik kelime çalışmaları içeren kitap ve internetten programlar bulunarak çalışılması iyi olur. Hatta, çalışmayı bir adım daha öne taşıyarak ciddileştirmek mümkündür. Ezberlenen yada öğrenilen kelimelerle aday öğrencinin cümleler kurması bu kelimeleri unutulmaz hale getirir. Hazırlık atlama sınavına hazırlıkta kelime çalışmalarında özellikle eş anlamlı kelimelerin öğrenilmesi , sınavda en az 5 – 6 soruya doğru yanıt verilmesini sağlar.

Hazırlık atlama sınavına hazırlık yapılırken diğer bir çalışılması gereken konu ise, yüksek seviyede dil bilgi ( gramer ) çalışması yapmaktır. Yani, sadece zamanları yada şart cümlelerini gibi bazı konuları bilmek sınavda iş görmez ve başarı sağlanmaz. Bunun için isim cümleleri, sıfat cümleleri zaman cümleleri bunların kısaltılmış halleri bağlaçlar ve kısaltılmış şekilleri gibi dil bilgisi ile ilgili bütünsel bir çalışma yapmak gerekir. Hazırlık atlama sınavına hazırlıkta dil bilgisi kurallarını tam olarak bilmeyen yada yarım yamalak öğrenen ve bilgilerini oturtamayan aday öğrencilerin başarılı olmaları imkansız denecek kadar zordur. Dil bilgisi çalışmalarını yaparken  hangi kitaptan çalışman gerektiğini, hangi kitaptan çalışılırsa aday öğrencinin gireceği sınavın özelliklerine uygun bilgiler verildiğini anlamakta önemlidir.