Proficiency Nedir , Proficiency Sınavı Nedir 

Proficiency Nedir, Proficiency Sınavı Nedir

Proficiency Nedir, Proficiency Sınavı Nedir Konusu

PROFICIENCY SINAVI HAKKINDA

 

1 –  Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için Bireysel – Özel Ders )
2 –  Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için 4 kişilik Gruplarla Ders )

” Özel derslerle proficiency (Yabancı dil yeterlilik sınavları’na) adaylar Hazırlanır

Proficiency (Yabancı Dil Yeterlilik) Sınavı Nedir?

Proficiency nedir yada Proficiency Sınavı Nedir sorusunun yanıtı, Proficiency (Yabancı Dil Yeterlilik) sınavı, üniversitelerin kendi  gereksinimleri doğrultusunda  kendi iç bünyelerinde  hazırladıkları yabancı dil seviye tespit sınavıdır.

Bazı üniversiteler (Boğaziçi gibi), dinleme becerisini sınarken bazı üniversiteler (İTÜ gibi) bu bölümü sınavlarına katmayabiliyorlar

Yapılacak en akıllıca işlerden birisi, başvurulan üniversitenin Proficiency sınav örneklerini önceden tedarik ederek  proficiency sınavının türü hakkında bilgi edinmektir.

Proficiency Sınavı , Toefl  Sınavı gibi standard bir sınav olmadığından   aksine, kurumsal bir sınav  niteliği  taşıdığından  her üniversite proficiency sınavını kendine göre yorumlar ve buna uygun bir yeterlik ister. İTÜ Yeterlik sınavı’na hazırlanmak Boğaziçi’nin proficiency sınavı’na hazırlanmakla eş değerli değildir ya da YTÜ’ ye hazırlandığınız Proficiency sınavı  teknikleri ile  İTÜ proficiency sınavına  hazırlanamazsınız. Yani, hazırlanırsınız da, sonuç sizi memnun etmeyebilir!!!

Şu anda yapılmakta olan yeterlik sınavlarının önemli bir ortak özelliği bulunmaktadır: Yüksek düzeyde okuma ve kavrama becerisi ve Kelime  Bilgisi gerektiren sorular!

Çoğu insan lisansüstü eğitime kabul edildiğini öğrendiğinde Proficiency  Sınavına çalışmak için yeterli zamanlarının olmadığını yada bilgilerinin yetmediğini görür :

 

Proficiency Nedir, Proficiency Sınavı NedirProficiency  Sınavı’na Hazırlanırken YAPMANIZ GEREKENLER:

– Proficiency Sınav  teknikleri çalışmaları
– Proficiency Sınavının tüm özelliklerini bilen uzman bir hoca ile çalışmak. 
– Proficiency uzmanı hocanın belirleyeceği eksiklerinizi giderecek size özel hazırlanmış materyalle çalışmak!
– Size ödev verilsin verilmesin öğrendiklerinizi yazarak çalıştığınız  kişisel bir çalışma
– Proficiency Sınavı kalitesinde ve düzeyinde okuma parçaları ile kişisel özel çalışmalar yapmak.
– Öğrenilen kelimelerin, dilbilgisi yapılarının ve test tekniklerinin iyice yerleşmesi için kişinin bunları kendi süzgecinden geçirmesi ve özümsemesi gerekir. gerekmektedir. Ancak, lisansüstü eğitim için Proficiency Sınavına hazırlananlar genelde aynı zamanda düzenli bir işte çalıştıklarından bu çalışmayı yapamamaktadırlar. Yapılan en ölümcül (!) hata ise kendilerine self-study yapacak süre  tanımayan, haftanın 5-6 akşamını kapsayan Proficiency kursuna gitmek  olmaktadır.

 

 

Diğer Yazılar

Leave a Comment