Proficiency Sınavı Reading 

Proficiency Sınavı Reading

Proficiency sınavı reading ,bu sınavın en can alıcı noktasını oluşturur.Proficiency reading konusunda başarılı olabilmek için,akademik kelime haznesinin ve dil bilgisinin çok iyi olması ve ” proficiency sınavı reading ” tekniğinin bilinmesi şarttır.Akademik Kelime Haznesi : Akademik kelime dağarcığı iyi olmayan bir aday öğrencinin bu sınavda başarılı olması hayaldir.Zira,okuma parçalarında yer alan cümlelerin çözülebilmesi için yada eş anlamlı kelimelerin halledilmesi ve doğru seçimler yapmak için,akademik kelime haznesi olmazsa olmazdır bu sınavda.

Detaylar
Proficiency Sınavı Stresi 

Proficiency Sınavı Stresi

Aday öğrenciler,hazırlık sınıfı eğitimi başlamadan önce okudukları liselerde ingilizce ağırlıklı bir eğitim görmemişlerse yada ingilizcenin hiç önemsenmediği bir okulda okumuşlarsa,yada kendileri ingilizce dersine sadece 2 alıp geçilmesi gereken bir ders olarak bakmışlarsa ve ingilizce dersine öğrenmek için değilde 2 almak için sadece sınava 1 gün kala oturup çalışmışsa vede önem vermemişse,yada öğrenci lisede okurken ingilizce dersini 2.plana atıp sadece üniversiteye girmeyi düşünerek çalışmışsa ve her üniversitede artık bir ingilizce hazırlık sınıfı olduğunu önemsememişse ,elbette bu proficiency sınavı stresini yaşayacaktır..Bu stresi yaşamaya mahkumdur aday öğrenci.

Detaylar
Proficiency Sınavı İçeriği 

Proficiency Sınavı İçeriği

İTÜ Proficiency imtihanı 3 kısımdan meydana gelir. Birinci bölüm olan Use of English etabında öğrencilerin akademik seviyede dil bilgisi ve kelime bilgisi becerilerini ölçmek amacı ile düzenlenmiş sorular vardır. Adaylara 4 veya 5 bir birinden değişik okuma parçası verilir ve parçalarda boş bırakılan yerlerin tamamlanması istenir. Öğrenciler her boşlukta verilen 4 şıktan birini seçmelidirler. Toplam 35 adet soru vardır ve her soru 1 puan kıymetindedir. Bu bölüm toplam 35 puan kıymetindedir.

Detaylar