Proficiency Sınavı Hakkında 

Proficiency Sınavı Hakkında

PROFICIENCY SINAVI HAKKINDA

Proficiency Sınavı Hakkında Bilgiler .

1 –  Proficiency Sınavı Hazırlık ( Proficiency Sınavı Hazırlık için Bireysel  Proficiency Sınavı Hazırlık)
2 –  Proficiency Sınavı Hazırlık ( Proficiency Sınavı Hazırlık için 4 kişilik Gruplarla Proficiency Sınavı Hazırlık )

Proficiency sınavı hakkında söylenmesi ve bilinmesi gereken çok şey var ama  Proficiency sınavı hakkında, söylenmesi  ve en çok bilinmesi gereken şey, Proficiency  sınavı her üniversite de bir birine hiç uymayan farklı, farklı özellikler taşıyan  özellikte uygulanır ve hiçbir üniversitenin proficiency sınavı  bir birini tutmaz. Hepsi bir birinden değişik özellikler taşır.

Bu durumu Proficiency sınavı hakkında bir örnekle açıklamaya çalışalım. Yeditepe üniversitesinin açmış olduğu hazırlık sınıfında eğitim gören   ve hazırlık atlama sınavı için üniversite dışından hazırlanan bir aday öğrenci çalıştığı bu bilgilerle Bilgi üniversitesinin açmış olduğu Proficiency sınavına girse başarılı olamaz. Zira, her iki üniversitenin de Proficiency sınavı bir birinden farklı ve değişik özellikler taşır. Oysa mantıklı bir açıdan olaya yaklaşılırsa, İngilizce İngilizcedir ve İngilizce çalışan birinin her üniversitenin hazırlık proficiency sınavında başarılı olması beklenir. Ama , uygulama bu şekilde işlemez.

Şimdi Proficiency sınavı hakkında başka bir özelliğe işaret edelim. Bazı üniversitelerin Proficiency sınavında listening varken diğer bir üniversitenin Proficiency sınavında listening bölümü olmayabilir. Bu durum dikkate alınarak, her aday öğrenci sınava hazırlanırken kendi üniversitesinde uygulanacak olan proficiency sınavının özelliklerine göre çalışma yapmak ve kendini bu özelliklere göre hazırlamak zorundadır. Bu nedenle, Proficiency sınavına katılacak öğrencinin, eğer özel bir eğitim almak gibi bir düşüncesi varsa, gireceği üniversitenin sınav özelliklerini iyi bilen bir hocadan yada kurumdan ders almalıdır.

Proficiency sınavı hakkında farklı bir bilgi daha verelim. İngilizce eğitim  verilen alan ve dallara göre değişen bir özellik gösterir. Sektör değiştikçe her kelimenin veya terimlerin anlamı da değişen sektörün özelliklerine uyumlu olarak değişir. Bu nedenle,üniversiteler eğitim verdikleri alan ve dallarda ki terim ve kelimelerin öğrenciler tarafından öğrenilmesini istediklerinden, bünye ve alanlarına göre sınav hazırlar. Bu yüzdendir ki,  hiçbir üniversitenin Proficiency sınavı diğerinin özelliklerini taşımaz ve bir birini  tutmaz.

Diğer Yazılar

Leave a Comment