Proficiency Sınavında Başarı 

Proficiency Sınavında Başarı

Proficiency  Sınavında Başarı

Proficiency Sınavında Başarı Nasıl gelir.

1 –  Proficiency Sınavı Hazırlık ( Proficiency Sınavı Hazırlık için Bireysel  Proficiency Sınavı Hazırlık)
2 –  Proficiency Sınavı Hazırlık ( Proficiency Sınavı Hazırlık için 4 kişilik Gruplarla Proficiency Sınavı Hazırlık )

Proficiency  Sınavında Başarı, Proficiency sınavının eğitimini veren eğitmen ile, sınava hazırlanmak için eğitim alan aday öğrencinin müşterek çalışmalarında, her iki tarafın da üstlerine düşeni tam anlamı ile yapmaları ve her ikisinin uyumlu bir işbirliği ile gelir.

 Proficiency Sınavında Başarı, sınavda başarıdan söz etmek için hem Proficiency  sınavı eğitimi veren hocanın hemde Proficiency sınav eğitim alan alan öğrencinin ortak bir işbirliği ve çalışma uyumu göstermeleri olmazsa olmazdır. Bu durumda her iki tarafa da düşen sorumluluk ve görevler mevcuttur.
Proficiency Eğitimi alan öğrencinin sorumluluk ve görevleri : Proficiency sınavı’nda başarılı olmak isteyen öğrenci,kendisine eğitim veren eğitmenin tüm söylediklerini eğitim süresince dikkatle dinlemeli ve proficiency sınav eğitmeninin yap dediklerini bire bir yapmalıdır. Ders dışında ki saatlerde, verilen ödevlerin hazırlanmasına gereken özeni göstermeli ve eğitmenin yapmasını söylediği şeylerin dışında da kendi özel çalışmalar yapmalıdır. Bir örnek vermek gerekirse, kelime ezberlemelidir. Ama sıradan kelimeler değil, akademik seviyede ki kelimeleri ezberlemeli ve özümsemelidir. Zira, bu eğitmenin yapabileceği bir şey değildir. Bu çalışma tamamen öğrencinin görev ve  sorumluluk alanı içindedir. Proficiency hocası eğitim sırasında kelimeleri öğrenciye ezberletemez. Ancak, ezberlemesi gereken kelimeleri verir, önemini anlatır ve kelimeleri ezberlemesini öğrencisinden ister.

Proficiency Eğitimi veren eğitmenin sorumluluk ve görevleri : Kendisinden Proficiency  sınavı için eğitim alan öğrencisi, birebir özel ders alıyorsa, bir iki derste öğrencinin anlama kapasitesini ve anlayabileceği dili kavramalı ve ona anlayabileceği dilde  konuyu basitleştirerek aktarmalı. Deneyimli ve iyi proficiency sınav hocaları konuları basitleştirmeyi bilirler. Bu da anlatılanları öğrencinin anlamasını kolaylaştırır. Grup şeklinde bir eğitim veriyorsa, ilk aşamada grubun seviyesini belirlemeli ve seviye farkı varsa öğrenciler arasında en düşük seviyeli öğrenciye göre ve yine konuları basitleştirerek anlatmalı. Maddi kaygılarla grup sayısını 4 kişiden fazla olarak belirlememelidir. 4 kişiyi geçen gruplarda verilen proficiency sınav  eğitimlerinin kalitesinin ve elde edilecek veriminin düşeceğini her iyi hoca bilir.

Diğer Yazılar

Leave a Comment